Son Oyunlar :
Home » » Command Conquer 3 Tiberium Wars indir

Command Conquer 3 Tiberium Wars indir

{[['']]}

Sistem Gereksinimleri:
Pentium 4 1.7 GHZ İşlemci
512 MB Ram
128 MB DirectX 9.0c destekli ekran karı
2.2 GB Harddisk

Gerçek zamanlı strateji türünde bir efsanedir Command & Conquer. Günümüze kadar pek çok örneğini gördüğümüz bu klasikleşmiş serinin kısa süreli bir sessizlik içine girdiğini biliyoruz. Oyun severlerin merakını gidermek adına First Decade adlı, bugüne kadar çıkarılmış tüm oyunları içeren bir paket ile 10. yılını kutlamıştı. Serinin hayranları için mükemmel bir olaydı bu, ama herkes yeni C&C oyunun gelmesini merakla bekliyordu. Sonunda yapımcı firmadan olumlu bir haber çıktı ve C&C3 hazırlandığı duyuruldu.
Yaratıklar da nereden çıktı?

Gerçek aktörler tarafından hazırlanmış ara videoları ile ünlenen C&C, üçüncü bölümünde de bu özelliğinden bir şey kaybetmemiş. Yine ünlü dizi ve sinema aktörlerinden oluşan bir ekip tarafından tüm videolar hayata geçirilmiş ve oldukça kaliteli görüntü sunarak adeta bir sinema filmi izliyormuş havası yakalıyorsunuz. Hikayemiz 2047 yılında geçiyor. Artan Tiberium kaynakları dünyanın yok olmasına sebebiyet vermektedir. Dört bir yana yayılan toksin maddeler yaşanmaz hale gelen dünya üzerindeki insanlara zor anlar yaşatmaktadır. Bu duruma karşı harekete geçen Global Defense Initiative (GDI) örgütü, hem dünya üzerindeki Tiberium kaynaklarını düzene sokmak hem de sürekli kargaşa çıkaran idealist terörist grubu NOD kardeşliğine karşı da mücadele etmek için uğraşmaktadır. Tüm dertler bununla da kalmıyormuş gibi bir de son bölümlere yaklaştığımızda fark edeceğimiz büyük bir yaratık saldırısı da baş gösterir. Dünyadaki Tiberium maddesini kaynak olarak kullanmak isteyen üçüncü bir ırkın ortaya çıkması işleri iyice kızıştırır. İster GDI isterseniz de NOD?lar ile ilerleyin mutlaka Scrin isimli yaratık ırkına karşı mücadele edecek ve zamanı geldiğinde de bu yaratıkları kontrol edeceksiniz.
Değişen bir şey yok gibi
Yıllar geçse de, grafik teknolojileri üst düzeye ulaşsa da C&C 3?te temel anlamda bir değişiklik yok. Yine yapmamız gereken hızlı biçimde hammadde toplamak ve seri biçimde asker üretip düşmana ilk saldıran taraf olmak. Her zaman olduğu gibi enerji ve tiberium kaynaklarını kullanarak binalarımızı üretiyor, askerlerimizi eğitiyoruz. Daha evvelki oyunlarda bulunan mantık aynen geçerli; ilk saldıran kazanır. İster senaryo modunda isterseniz de skirmish modunda olun mutlaka hızlı hareket etmeli kaynakları verimli kullanmalısınız. Gereksiz asker üretmek yerine ırkınızın güçlü birimlerini üretene kadar ekonomik açıdan düzene girmeyi hedeflemeniz daha mantıklı.

Alıştığımız arabirim ile karşımıza çıkan C&C3?te dikkat çekici özelliklerden biri aynı anda birden fazla bina üretimi yapmamıza imkan tanıyacak bölümlerin oluşturulmuş olması. Güç jeneratörlerinden iki tane üretmek istiyorsanız önce üretim tuşuna basıyorsunuz. O hazırlanırken hemen 2. üretim etiketine tıklayıp diğer binanızın üretim emrini verebiliyorsunuz. Binaları üretmeden haritaya yerleştirmenize izin verilmiyor. Önce üretimi tamamlamalı ardından da hatadaki yerini belirlemelisiniz.
Fazla bina üretip enerjiniz azalırsa gücünüz tükeniyor ve elektrik yetersizliğinden haritayı göremez hale geliyorsunuz. Bu durumda hayati önemi bulunmayan binaların elektriğini kesmeniz mümkün. Böylece güç jeneratörü yapana kadar vakit kazanabiliyorsunuz. Gerektiğinde binaların elektriğini kesmek için sağ üst köşedeki elektrik simgesine tıklamalısınız. Aynı mantık ile istediğiniz binanın tamiri için de emir verebiliyor, kaynağınız tükendiğinde ise tek tuşa basarak binayı satıyor ve paraya dönüştürüyorsunuz.

Yapay zeka mı dediniz?
Düşman yapay zekası senaryo modunda fazla kendini gösteremiyor. Yeni bir bölüme başladığınızda ister istemez bilgisayarın zorlu bir rakip olduğunu düşünüyor ve haliyle bocalıyorsunuz. Ancak aynı bölümü bir kez daha oynadığınızda aynı tepkileri ve hamleleri yapan düşmanlara denk gelince aslında var olan stratejileri uyguladıklarını fark ediyor ve karşı hamleler üreterek kolayca düşmanı alt edebiliyorsunuz. Görev yapıları ise bugüne kadar gelmiş tüm stratejilerle aynı doğrultuda. Hammadde üret, askerlerini geliştir, yeni kaynakları ele geçir ve düşmana ilk saldıran ol. Elbette kimi zaman bina üretimine önem vermek yerine sadece eldeki askerlerle saldırı yapmanız gereken ya da hayatta kalmayı başarmanız gereken bölümler de bulunuyor. Bu bölümlerde elinizdeki askerleri çok verimli kullanmaya, kısa yoldan rütbelerini artırmaya ve yüksek rütbeli askerleri de gözünüz gibi sakınmaya başlıyorsunuz.
Alıştığımız tüm C&C taktiklerini serinin üçüncü oyununda da hayata geçireceğiz. Yine binaları ele geçirip askerlerimizi içerisine yerleştirerek sokakları koruyacak, dev tanklarımızı üreterek düşman binalarını yerle bir edeceğiz. Ekranın sol bölümünde düzenli olarak çıkan ek asker yardımı ya da bombardıman özelliklerini akıllıca kullanarak savaşta avantajlı duruma geçebiliyoruz. Fazla asker üretip düşmana saldırmaktansa elinizdeki askerleri verimli kullanıp rütbe atlamalarını sağlamanız büyük önem taşıyor.
Share this article :

Yorum Gönder

:) :( :)) :(( =))
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oyun İndirme Merkezi - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger